Οι Τούρκοι

Στον αντίποδα του Έλληνα, ο Τούρκος εκφράζει την εξουσία. Δεν πρόκειται για κάποιο είδος ρατσισμού, για προκατάληψη απέναντι στο γείτονα ή για φυλετική διάκριση. Ο Τούρκος Πασάς ή ο Μπέης άλλοτε αυταρχικός και άλλοτε ευέλικτος και διπλωματικός θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας πρωθυπουργός. Ο Αγάς, ο πλούσιος που φρουρεί γερά τα κεκτημένα του.

Ο Βεληγκέκας , η εκτελεστική εξουσία, που δέρνει ανελέητα το φτωχό Έλληνα. Ένα σημερινό όργανο της τάξης που... προστατεύει τον ισχυρό από τα δίκαια αιτήματα του βιοπαλαιστή.

Ο Πεπονιάς , ο μπουνταλάς λοχίας...

Φυσικά, από το τουρκικό, όπως και από το ελληνικό, σινάφι δεν θα μπορούσαν να λείψουν και κάποιες ιστορικές μορφές, όπως ο Αλή Πασάς, ο Ομέρ Βρυώνης...Άλλοι χαρακτήρες...

Δευτερεύουσας σημασίας πρόσωπα, που εξυπηρετούν λειτουργικές, σκηνοθετικές ανάγκες ή αποτελούν διαχρονικά σύμβολα, είναι ο Παπάς, ο Γιατρός, ο Γέρος, ο Τρελός, ο Κουρσάρος, ο Χότζας, ο Τουρίστας, ο Επαίτης ή ομάδες ανθρώπων όπως οι Οργανοπαίχτες ή οι Λατερνατζής και πολλοί άλλοι.

Αεροπλάνα καράβια τανκ, αλλά και ζώα (πρόβατα κατσίκες άλογα μοσχάρια βουβάλια γελάδια)

Τελώνια, δαιμόνια και τέρατα που βασανίζουν το λαό από τον Μινώταυρο έως τον Κατηραμένο Όφι και ενάντια στα οποία θα αγωνιστούν οι ήρωες συμπληρώνουν το σκηνικό, εκπροσωπώντας το Κακό, τις δυνάμεις της φύσης, ή τα φυσικά φαινόμενα, τις επιδημίες, τους λιμούς, και όλα τα δεινά που πλήττουν τους ανθρώπους.